Smallholder Coffee Farmers

En tredjedel af Kenya er mindre kaffefarme

Det samlede areal under kaffedyrkning i Kenya anslås til 160.000 hektar.
Plantager udgør omkring en tredjedel af området. Den største del af jorden bruges dog af småbønder, der er tilmelder sig kooperativer. Normalt sælges kaffen via auktioner, der finder sted ugentligt i høstsæsonen.
Prissætningen mellem køber og sælger er defineret af bærekvaliteten og klassificeringen, som for det meste afhænger af bønnestørrelsen. Ifølge disse faktorer er den grønne kaffe generelt klassificeret i Kenya. Kaffebønner, der er screenet over 17/18, hedder „AA“ og er de største af deres slags. Tilføjelsen på „Top“ eller „Plus“ henviser til kopprofilen, som er særlig fin og kompleks.

Nyeri i hjertet af det centrale højland

Her producere landets bedste kaffe

Kombinationen af ​​rød vulkansk jord, store højder og ideelt klima har en afgørende indflydelse på udviklingen af ​​den aroma, der kendetegner denne kaffe.

På grund af den geografiske placering på ækvator er der kun en lille forskel på de forskellige årstider i Kenya.
Derfor finder høsten sted to gange om året, hvilket resulterer i en primær høst og en mindre mindre sekundær høst. Dette fænomen er næsten unikt for Kenya. Den velkendte region Nyeri i hjertet af det centrale højland ligger mellem den vestlige udkant af Mount Kenya og den østlige ende af Great Rift Valley og er berømt for at producere de bedste kaffe i landet.

Alle kaffebønner forarbejdes våde og tørres under den afrikanske sol på såkaldte “afrikanske senge”.

Kenya AA Plus Kijani Kiboko

Smallholder Coffee Farmers kaffebønner

Køb kaffebønner i webshoppen

Vi sælger rister de grønne kaffebønner på eget risteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med grønstrøm og efter “slow roast” metoden.
Du bestemmer selv om du ønsker bønnerne mellem eller mørk ristet.