Fazenda Nossa Senhora de Fatima

Naturlig landbrug

Fazenda Nossa Senhora de Fatima ligger i nærheden af ​​byen Perdizes, Minas Gerais og dækker en samlet størrelse på 395 ha, hvoraf 235 ha bruges til kaffetræer. Ricardo de Aguiar Resende, ejer af gården i tredje generation, er sammen med sin kone Gisele  dedikeret til gårdens produktion, kommercialisering og sociale projekter.

Nossa Senhora de Fatima blev opkaldt efter pilgrimsstedet Fatima i Portugal, ca. 100 km fra Lissabon, hvor Ricardos mor blev født, og hvor Jomfru Maria siges at være kommet ned tre gange.

Gårdens produktion er naturlig f.eks. er gødningen “hjemmelavet” på Ricardos eget gødningsanlæg sammensat af plantekompost og husdyrgødning inklusive høns, køer og svin.

For at bekæmpe utøj og andre plager for kaffeplanter bruger Ricardo farmaceutiske planter som Neen og Embo-træerne fra Indien.
Miljøbeskyttelse, pleje af den indfødte fauna og flora har topprioritet på gården. Derfor er genplantning af områdets oprindelige træer i gang. Dette øger gårdens del af skyggedyrket kaffe, hvilket ikke er almindeligt i Brasilien.

Brazil Cerrado

Et naturligt godt produktionsområde

Cerrado Mineiro-regionen, der ligger nordvest for Minas Gerais-staten, er verdenserkendt for produktion af kaffebønner af høj kvalitet. Et stærkt kendetegn ved regionen er dens veldefinerede årstider.

Kaffefarmene i Cerrado, Minas Gerais ligger mellem 800 og 1.300 m.o.h. og har overvejende flade jorde og klimaet med de veldefineret årstider betyder, at kaffen fra distriktet er særligt kendt for sine intense aromaer, noter af karamel eller nødder, blid citrus syre, medium til fuld krop og langvarig chokolade eftersmag.

Det er den første region i Brasilien, der har Designation of Origin status, hvilket betyder at kaffe mærket “Cerrado” faktisk skal komme fra Cerrado.
Hver pose får en etiket med et nummer, der verificerer den nøjagtige oprindelse af kaffen gennem en søgemulighed på Internettet, der indeholder omfattende oplysninger om de respektive Fazenda.

Brazil Cerrado Organic kaffebønner

Køb kaffebønner i webshoppen

Vi rister de grønne kaffebønner på eget micro kafferisteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med strøm og efter “slow roast” metoden hver onsdag.
Vi omni-rister kaffen, så du kan brygge kaffen efter din yndlings brygmetode.