Sådan laver du god kaffe
Forklaringen på vigtige elementer for kaffebrygning
Brug 92 og 96 grader varmt vand
Den rette vandtemperaturen skal være mellem 92 og 96 grader, hvis du laver kaffe i en stempelkande.
Når kaffen er brygget og står i kolben, skal den gerne holdes på cirka 85 grader.
Laver du kaffe med for varmt vand?
Hvis vandet er for varmt f.eks. 100°C direkte fra elkedel, så ’skolder’ du kaffen og dermed smagen ud af kaffen.
Laver du kaffe med for koldt vand?
Hvis vandet er for koldt, vil du opleve at din kaffe smager mere bitter, og du får ingen smags nuancerne frem i din kaffe.
Brug vand uden kalk til kaffe
Når du laver kaffe, så brug altid frisk koldt vand, og lad aldrig vandet stå i tanken.
Den bedste kaffesmag opleves ved at bruge filtreret vand, så vandet ikke indeholder kalk.
Problemet med et højt indhold af kalk neutraliserer mange af de smags- og aromabærende organiske syrer der i findes særligt i lys- og mellem ristede kaffer.
Brug kalkfilter til kaffemaskine
Det vil samtidig beskytte din kaffemaskine og sikre den en længere levetid.
Når der er kalk i vandet vil det eroderer sig inde i kaffemaskinens vitale dele og skabe lækage, som resulterer i utætheder.
Smagsgaranti
30-dags lovegaranti
Din kaffen skal smager godt!
Vi bestræber os på at give vores kunder en god grund til at være kunde hos netop os. Vi lytter til deres ønsker og tør garantere for kvaliteten af vores løsninger og for smagen af kaffen.