Når kaffen skal smage godt er det vigtigt at kaffemaskinen holdes ren og pæn
– Kaffemaskinen kræver vedligeholdelse og rengøring!

De fleste kaffeautomater har et rense program, som de automatisk anvender efter en given periode. Desværre kan damp og varmtvand ikke dræbe alle bakterier i maskinen, derfor er det vigtigt at maskinen jævnligt kører sit rengøringsprogram med tilsat rensetablet – vær opmærksom på at tabletten passer til maskinen; har det rette indhold og tabletstørrelse.

Ved rengøring undgå

  • Brug ikke rengøringsmidler, der indeholder skuremidler, alkohol eller sprit
  • Brug ikke stålsvampe eller skuresvampe
  • Brug aldrig citronsyre, eddike eller andre eddike/syre-baserede midler til afkalkning af kaffemaskinen.

Du skal være opmærksom på altid at skylle nye klude grundigt inden brug. Da de kan være belagt med salt, som kan forårsage rust på rustfrit stål.

  • Rengøringsmanualer

Rengøring af kaffemaskiner generelt.

Generelt er bryggeren, det sted en kaffemaskine kan samle flest bakterier. Det fugtige miljø i kaffebryggeren skaber generelt en god grobund for mug og uønsket bakterievækst. Derfor  er det vigtigt at man ikke springer rengørgingsprogrammet over når maskinen beder om det.

Vi vil til hver en tid anbefale at man udover at køre rense jævnligt tjekker slanger, haner og opbevaringsbokse. Vær særligt opmærksom på at dispenser miljøet er tørt og rent, så forurening i kopdoseringen undgåes.

Den generelle opbygning af kaffeautomaten kan ses i videoerne – selvfølgelig er alle maskiner ikke ens, men principperne og den overordnet opbygning er den samme. I videoerne ses hvordan slanger og doseringsdispenser typisk kan skilles og vaskes – husk at de skal være helt tørre inden de monteres igen.

Repration og Service af kaffemaskiner

Finder du rengøringsopgaven uoverskuelig eller oplever du problemer med kaffemaskinen, tilbyder vi landsdækkende service på professionelle kaffemaskiner. Vores serviceteknikere har store viden om alle typer professioneller kaffemaskiner.
Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon: 70 22 04 48 eller bestille et service besøg online.

Rengøring af
Virtue kaffemaskine

Rengøring af
Rheavendors XS Grande

Rengøring af
Wittenborg 9100