Mexico
Som kaffeland
Kaffe blev først introduceret til Mexico i slutningen af 1700-tallet. I dag dyrkes afgrøden i 16 stater, men størstedelen af produktionen er koncentreret i den sydlige del af landet. Chiapas, Oaxaca og Veracruz er de vigtigste kafferegioner, hvor en mangfoldighed af premiumkaffer produceres. Disse spænder fra lette og delikate kvaliteter til sødere kaffer med karamel- eller chokoladenoter. De unikke smagsvarianter skabes af mange forskellige mikroklimaer med varierende nedbørsmønstre og rige jorde, der findes over hele landet. Desuden er Mexico også en af verdens største eksportører af økologisk kaffe.
El Arroyon
Producenten bag denne kaffe
Denne kaffe er produceret af El Arroyon, som ligger i San Martin, Chiapas. De fleste samfund i dette område, inklusive San Martin, består af oprindelige folk, primært med etniciteterne Katchikeles og Mochos. El Arroyon blev grundlagt i 2003 med kun fire producenter. I dag har de i alt 30 producenter, hvoraf halvdelen er kvinder. Deres kaffe dyrkes i skyggen af hjemmehørende træer som Oyamel og andre. Faktisk er floraen og faunaen i området så rig, at det er helt normalt at se vilde dyr som hvidhalede hjorte og vildsvin strejfe rundt på kaffeplantagerne.
Denne udvalgte kaffe fra El Arroyon er af Maragogype-varianten, en naturlig mutation af Typica, der er kendetegnet ved sine større bønner. Al kaffe fra El Arroyon bliver soltørret og afpulpet af hver producent, som i gennemsnit producerer 10 til 12 quintales kaffe per hektar.