Koffeinfri kaffe
Uden at gå på kompromis med smagen
Nogle kaffeelskere ønsker at nyde smagen af kaffe, men kan ikke håndtere den stimulerende virkning af koffein. Mens koffein for de fleste mennesker er en ønsket energibooster, oplever mere følsomme forbrugere ubehagelige bivirkninger som nervøsitet eller uro. For dem, og for alle andre der ønsker at reducere deres koffeinindtag uden at gå på kompromis med kaffeglæden, er koffeinfri kaffe den ideelle løsning. Vores koffeinfrie kaffer er blandinger af nøje udvalgte bønner. I vores bestræbelser på at levere exceptionelle koffeinfrie kaffer udvælger vi perfekt harmoniserende arabica bønner fra Sydamerika og Østafrika.
Til denne koffeinfrie kaffe er Fairtrade- og økologisk certificerede bønner blevet udvalgt og ført ind i koffeinfjerningsprocessen, som alle lever op til de høje miljøstandarder, der er fastsat af disse certificeringer.
Sådan fjernes koffein
CO2 processen
Koffeinfjernelsen udføres af CR3-Kaffeeveredelung, baseret i Bremen, Tyskland. CR3 er en af de førende serviceudbydere, der specialiserer sig i forarbejdning af grøn kaffe. Den koffeinfjerningsmetode, der bruges til denne særlige kaffe, er den patenterede Naturlige Flydende Kuldioxid Koffeinfjerningsproces: Den rå, uristede kaffe fugtes med vand fra en ferskvandskilde i det nordlige Tyskland og udsættes for presset, flydende CO2. Ved cirkulation gennem kaffen trækker CO2 koffeinen ud af bønnen. Denne proces gentages, indtil det ønskede resterende koffeinindhold er nået. Endelig tømmes kaffen i en tørremaskine, hvor den forsigtigt tørres til omtrent det oprindelige fugtindhold. Derefter er kaffen klar til ristning.
Koffeinfjernelse med naturlig CO2 er en særlig skånsom proces, der garanterer en høj bevaring af aroma- og smagskomponenter. Især højkvalitets-specialkaffer nyder godt af denne følsomme behandling. Desuden er denne proces helt naturlig og økologisk certificeret.