Ethiopien

Kaffens vugge

Etiopien anses for at være kaffens oprindelsesland, da arabica-kaffe oprindeligt voksede vildt i Kaffa-regionens skove. I dag dyrkes kaffe i mange forskellige regioner i Etiopien, primært af småbønder, der typisk har små marker og lavt udbytte. De leverer deres kaffebær til centrale vaskestationer i stedet for at forarbejde kaffen selv. På vaskestationerne sorteres bønnerne omhyggeligt, inden de forarbejdes. Kaffe fra Sidamo-regionen er kendt for sin særlige karakter og unikke smagsprofil, hvilket gør dem til nogle af de bedste kaffer i verden.

Sidama Coffee Farmers Cooperative Union

En samling af mindre cooperativer

Sidama Coffee Farmers Cooperative Union, der blev grundlagt i 2001, repræsenterer omkring 50 kooperativer med over 80.000 medlemmer spredt over bjergene og dalene i Sidama-regionen i det sydlige Etiopien. Sammen producerer bønderne omkring 165.000 sække økologisk Arabica-kaffe om året.

Småbønderne nyder godt af deres medlemskab, da kooperativet SCFCU tilbyder stipendier til mange børn og har finansieret tre nye skolebygninger til lokale grundskoler. Mange af de lokale kooperativer bruger indtægterne fra certificering til at forbedre infrastrukturen i deres samfund. De bygger fælleskontorer, lagre og installerer el-linjer, som når ud til mere end 5.000 medlemmer af lokalsamfundet.

Ethiopien Sidama Coffee Farmers Cooperative Union

Køb kaffebønner i webshoppen

Vi rister de grønne kaffebønner på eget micro kafferisteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med miljøvenlig energi og efter “slow roast” metoden hver onsdag.
Vi omni-rister kaffen, så du kan brygge kaffen efter din yndlings brygmetode.