Kooperativet CoopeTarrazú

Beliggende i regionen Tarrazú

Costa Rica kan prale af otte kaffeproducerende regioner, hvoraf den mest berømte er Tarrazú. Afgrænset af Stillehavet mod vest og bjergkæden Cordillera Central mod øst er det en region med frodig vegetation og betagende udsigter. Frem for alt er Tarrazú et ideelt sted at dyrke Arabica-kaffe. De høje højder og den sedimentære jordbund favoriserer den bløde og fine syrlighed, som disse kaffer er kendt for, mens den nærliggende Pirrís-flod forsyner regionen med frisk vand.

Kooperativet CoopeTarrazú blev grundlagt i regionen Tarrazú  i 1960. Før grundlæggelsen fandtes der ingen nærliggende vådmøller, hvor landmændene kunne aflevere deres kaffe, så kaffen blev for det meste solgt til mellemmænd. Landmændene havde også begrænset viden om kaffeproduktion, hvilket resulterede i lave udbytter trods deres hårde arbejde. I dag er CoopeTarrazú det største kooperativ i regionen med mere end 5.000 medlemmer, som leverer deres kaffebær til den fælles vådmølle.

Gunstige jord- og klimaforhold

Kaffeproduktion med omtanke for miljøet

En del af deres strategi er at øge produktiviteten gennem forskellige træningsprogrammer og ingeniørbesøg på gårdene. Ud over produktionen af højkvalitetskaffe er medlemmerne engagerede i den sociale udvikling af de lokale samfund samt i miljøbeskyttelse gennem miljøvenlige praksisser. Blandt deres initiativer er genbrugsprogrammer, brugen af vedvarende energi og reduktion af vandforbrug.

Takket være de gunstige jord- og klimaforhold er regionen berømt for at producere noget af verdens bedste kaffe. De høje højder og dermed lave temperaturer om natten får kaffebærrene til at modne langsommere, hvilket resulterer i en tæt bønne, der kvalificerer kaffen som Strictly Hard Bean (SHB). Kaffe fra Tarrazú har allerede vundet flere internationale barista- og smagekonkurrencer

Costa Rica La Pastora

Køb kaffebønner i webshoppen

Vi rister de grønne kaffebønner på eget micro kafferisteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med strøm og efter “slow roast” metoden hver onsdag.
Vi omni-rister kaffen, så du kan brygge kaffen efter din yndlings brygmetode.