Colombia

Hårdt arbejde og fremragende terræn

På jagt efter udsøgt kaffe kan man simpelthen ikke undgå Colombia. Colombias kvalitetsomdømme stammer fra hårdt arbejde og fremragende terræn. En unik topografisk egenskab spiller også en rolle, når man taler om de forskellige aspekter af colombiansk kaffe: de tre bjergkæder i Andesbjergkæden. Flere mikroklimaer dannes mellem og inden for bjergkæderne, hvilket skaber enestående forhold for produktionen af kaffe af høj kvalitet.

Huila-regionen ligger i den sydlige del af Colombia. Det er det geografiske sted, hvor Andesbjergene danner en knude. Her deler de tre bjergkæder sig i vestlige, centrale og østlige Andes, som strækker sig op mod det nordlige Colombia. Mellem den østlige og centrale bjergkæde flyder Magdalena-floden, der løber op til den Caribiske Kyst. Mellem de centrale og vestlige Andesbjergkæder løber Cauca-floden, som munder ud i Magdalena-floden på de Caribiske sletter. Jorden i dette område er vulkansk og derfor ideel til dyrkning af kaffe af høj kvalitet.

Huila-regionen

Varierende højder og mikroklimaer

På grund af den geografiske placering nær ækvator er der kun en lille forskel mellem de forskellige årstider i Colombia. De varierende højder og mikroklimaer, der dannes af floderne og bjergkæderne, deler regionen op, så høsten finder sted flere gange om året sammenlignet med andre kaffeproducerende lande.

Denne „Los Hibiscos“-kaffe er kendetegnet ved den typiske højkvalitetskopsprofil fra Huila, der præsenterer smukke, vinagtige og søde smagsnoter.

Colombia Huila Los Hibiscos

Køb kaffebønner i webshoppen

Vi rister de grønne kaffebønner på eget micro kafferisteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med strøm og efter “slow roast” metoden hver onsdag.
Vi omni-rister kaffen, så du kan brygge kaffen efter din yndlings brygmetode.